Licht

De lichttechnicus als ‘lid van de cast’
De lichttechnicus speelt een actieve rol in de presentatie van uw event. Hij is verantwoordelijk voor de perfecte uitvoering van het lichtdesign op elk moment. De juiste lichttoets op het juiste ogenblik is van levensbelang voor het welslagen van uw show of event. Maar het veronderstelt wel een grondige kennis en aanvoelingsvermogen van zowel conventionele als intelligente lichtinstrumenten.

De hand aan de lichtknop van het begin tot het einde
De lichttechnicus is de eerste die arriveert en de laatste die vertrekt. Die lang voor de show start het licht aanknipt en het pas weer uitdoet als uw publiek al lang weer thuis is. Maar inmiddels heeft hij wel voor een perfecte performance gezorgd en door zijn kennis en expertise bijgedragen tot een meer dan succesvolle presentatie of opvoering.

 

Moving lights

Moving lights zijn eigenlijk een verbetering en aanpassing  van reeds bestaande middelen in de techniek. De posities van de spots worden op voorhand en via een lichtsturing op afstand geprogrameerd door een operator die feilloos de instructie van de LD (lichtdesigner) opvolgt.
Het grote voordeel van "beweegbaar"  is echter dat lichtbundels precies gedirigeerd kunnen worden over het podium en dat er minder klasieke armaturen moeten worden ingezet. 

 

Deze draadloze uplighter werd voorzien van energiezuinige ledtechnologie, hierdoor werkt deze spot 10 uur lang via een ingebouwde batterij. Deze spot, vooral gebruikt voor als accentverlichting  kan nagenoeg alle kleuren levensecht weergeven en indien gewenst draadloos geprogrammeerd worden.
 
Door gebruik te maken van 15 Watt RGBW led spots is de ledstrip (lengte 1 m) het ideale instrument om uw zaal of decorwand homogeen uit te lichten. Voor de techneuten onder ons: de ledstrip heeft een zoomfactor tussen 7 tot 50° en is bovendien voorzien van een gemotoriseerde tilt.
 
LED ballen leveren wij in twee afmetingen 35 en 60cm. Ze zijn budgetvriendelijk en hierdoor een beetje beperkt in bedieningsmogelijkheden: één vaste kleur of voorzien van een color changer. Een nachtje opladen en ze branden tot 8u lang
 

De techniek van podiumbelichting en in het bijzonder ledtechnologie is rond 2010 in een stroomversnelling geraakt waardoor nu geschikte led-verlichting beschikbaar is. Het vervangen van klassieke theaterspots  led bespaart veel elektriciteit. Daarnaast brengt het andere voordelen zoals de mogelijkheid om kleuren te wijzigen zonder filters te wisselen, minder warmte(over)last in de zaal.

PC- , Fresnel-, of Profielspot,.... . Laat die keuze over aan de LD (Lichtdesigner), hij is immers verantwoordelijk voor de sfeer op uw event. Tegenwoordig wordt zo'n script voor uw event in een lichtsturing  geprogrammeerd , hierdoor is de bediening een stuk eenvoudiger.

 

Deze volgspot (manueel bediend door een lichttechnicus) verbruikt slechts 300W en dit door gebruikt te maken van ledtechnologie, hij is bovendien dimbaar vanop afstand . Hij is geschikt voor middelgrote zaaltjes.

Geen plaatst voor de  lichttechnicus? informeer dan naar het GroundControl Followspot System.