Audiotechniek

Na een korte rondvraag bij klanten blijkt dat een microfoon een functionele klank moet weergeven maar wel met behoud van stemkarakter.
of in't kort: langer kunnen luisteren zonder luistervermoeidheid!

Deskmicrofoons zijn kleine microfoons op zwanenhals, low profile, en uitstekend geschikt voor spraakweergave. Een klein nadeel kan zijn dat via de zwanenhals contactgeluid van de desk kan worden opgepikt. Nerveus klikken met een balpen op de desk wordt zo erg goed hoorbaar!

De meest gebruikte microfoon is de handmicrofoon met nierkarakteristiek. Door de eigenschappen is de microfoon vrij ongevoelig voor rondzingen, en kan dus ook bij relatief hoge geluidsniveaus zonder problemen worden gebruikt. Voorwaarde is wel dat de microfoon van redelijk dichtbij moet worden ingesproken, en dat wil bij veel sprekers nog wel eens een probleem zijn. 

Een voor zaalversterking veel beter werkende oplossing is de hoofdbeugelmicrofoon. Deze blijft dicht bij de mond en pikt dus beter de spraak op, zonder snel te willen rondzingen. Echter, niet iedereen voelt zich op zijn gemak met een hoofdbeugelmicrofoon.

Een geheel andere benadering is de dasspeld- of reversmicrofoon. Deze microfoon is klein, onopvallend en daardoor populair bij bijvoorbeeld geluidsopnamen of radio- en tv-uitzendingen. Voor zaalversterking is dit type veel minder geschikt omdat hij al snel wil rondzingen.

Op zoek naar meer interactie met de zaal?
Gaat de vaart er helaas een beetje uit omdat de microfoon doorgegeven moet worden?
Een opinie? of gewoon een snelle feedback?

Navigeer snel naar "Demandi" werpmicrofoon en bekijk ons gamma.

Het conferentiesysteem geeft elke spreker zijn eigen microfoon + luidspreker, zodat de invloed van de  akoestiek verregaand wordt gereduceerd. Dit leidt tot sterk verbeterde verstaanbaarheid. Tevens dwingt een conferentiesysteem een betere vergaderdiscipline af omdat de voorzitter de overige sprekersposten kan overrulen. En last but not least kan zo eenvoudig de totale vergadering worden opgenomen, door een recorder op de systeemversterker aan te sluiten.Een compleet systeem bestaat uit een systeemversterker en een aantal sprekersposten, die als een lange ketting aan elkaar worden aangesloten.

Deze compacte, professionele luidsprekers zijn ideaal voor  presentaties en toespraken. Deze allrounder kunnen wij hangen (in een truss), plaatsen op een statief zelf inzetten als controlemonitor op het podium (= aan te bevelen voor een Q&A). Het systeem is bovendien eenvoudig uit te breiden met een subwoofer en zo kunt u uw geluidsinstallatie eenvoudig schalen naar behoefte.

Een "line array" is een veelgebruikt luidsprekersysteem (zien eruit als soort banaan van luidsprekers) dat vooral ingezet wordt voor grotere zalen en/of concerten. Een line array bestaat uit een lange kolom van luidsprekers die onder elkaar worden opgehangen worden. Door een speciaal uitgerekende spreidingshoek wordt bepaald hoeveel van deze luidsprekers nodig zijn om iedereen in het publiek eenzelfde geluid aan te bieden. Onze technicus zal aan de hand van zaalplannen en gespecialiseerde software de set voor u samenstellen.

Digitale mengtafels worden meer en meer gewenst tijdens meetings en daar zijn zo zijn redenen voor:

 - Digitale tafels zijn veel kleiner en hebben ze nagenoeg geen behorende meer nodig.
 - Operators zijn niet meer aan hun tafel gekluisterd,  zo kunnen ze samen met de gastspreker de gewenste klankkleur instellen.
 - Ze zijn volledig programmeerbaar en aan te sturen via showcontrollers, vooral nuttig tijdens roadshows.

Met simultaanvertaling kunnen de deelnemers spreken en luisteren in hun eigen taal. Dat bevordert de interactieve communicatie. Deze technologie kennen wij, wij willen hier u graag verder over informeren, maar neem gerust contact op met "duvall" zij verzorgen de volledige technische infrastructuur en stelt een team tolken samen dat gericht is op de noden van uw vergadering.